Ανακοινώσεις

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΠΤΚΔΜ) της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος (ΣΧΒΕ), και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

«ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ»

την Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 6.30 μμ στην Αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ),Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

6.30 Χαιρετισμοί

6.40 Η ανακάλυψη και ανάπτυξη ενός φαρμάκου ελληνικής επινόησης

Ανδρεάνα Ασημοπούλου, Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας

του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

7.00 Οι προκλήσεις στη δημιουργία μιας σύγχρονης καλλυντικής φόρμουλας

Dr Γιώργος Τζίμας, Χημικός, Υπεύθυνος R&D της Tzimas Cosmetics.

7.20 Φάκελος Καλλυντικού Προϊόντος

Γλυκερία Γκατζογιάννη, Χημικός MSc, Τεχνική Διευθύντρια, των τμημάτων Ποιοτικού & Μικροβιολογικού ελέγχου, Νομοθεσίας, Σχεδιασμού & Ανάπτυξης νέων προϊόντων και Διασφάλισης Ποιότητας στην εταιρεία Farcom.

7.40 Καλλυντικά προϊόντα: Που κινούμαστε σήμερα?

Δρ Αννα Γιαννακουδάκη, Χημικός- Κοσμητολογος ΔΙΠΑΕ.

8.00 Ο χημικός στον κλάδο των φυτικών καλλυντικών

Αικατερίνη Γεωργία Καρατίσογλου, Χημικός MSc, ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη επιστήμονας του εργαστηρίου καλλυντικών "Daphne's", στο Κιλκίς.

8.20 Πράσινη χημεία στην παραγωγή καλλυντικών: Ποιος νοιάζεται;

Αφροδίτη Τσεσμεσίδου, Χημικός – Περιβαλλοντολόγος, ιδιοκτήτρια της εταιρείας καλλυντικών ZELIA – Herbal Holistic Cosmetics.

8.40 Συζήτηση

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των χημικών στην επαγγελματική τους απασχόληση. Πρόσφατα με απόφαση της ΔΕ, η ΕΕΧ προσέφυγε στο ΣτΕ για το ΠΔ 85/2022 που είναι η γενεσιουργός αίτια των σημαντικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει για τις εκατοντάδες χημικών που απασχολούνται στο τομέα της υγείας, αφού ότι ο ενιαίος κλάδος ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΩΝ- ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ διασπάσθηκε και η ειδικότητα ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ εξαφανίσθηκε ως δια μαγείας. Η εκδίκαση είναι σε εξελιξη.

Όμως δεδομένης της προκήρυξης 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ στην οποία φαίνεται να υπάρχει μόνον μια (1!) θέση ΠΕ Χημικών και η οποία απειλεί προς εξαφάνιση τον κλάδο, η ΔΕ πήρε στις 1.5.2024 την παρακάτω απόφαση:

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ομόφωνα συμφωνεί να προσφύγει η Ε.Ε.Χ. κατά της προκήρυξης με αριθμό 2Κ/2024 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./ 08.05.2024) είτε στηρίζοντας ατομικές αγωγές, είτε ως Ν.Π.Δ.Δ.

Για την υλοποίηση της απόφασης, παρακαλούμε τους θιγόμενους συναδέλφους, α) να είναι σε επαγρύπνηση για σχετικές ανακοινώσεις β) να υποβάλλουν κανονικά αιτήσεις στη διαδικασία υποβολής της 2Κ/2024 ΑΣΕΠ γ) να έρθουν σε επικοινωνία με την ΕΕΧ αποστέλλοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για ενημέρωση περαιτέρω κινήσεων.

Ο Πρόεδρος της ΔΕ/ΕΕΧ Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕ/ΕΕΧ

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε την προκήρυξη αναφορικά με πρόσληψη δύο επιστημονικών συνεργατών που θα απασχοληθούν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Η εταιρεία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ Α.Ε. – PERFUMELANDμε εγκαταστάσειςστο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Κερατέας, ενδιαφέρεται να προσλάβει Χημικό πτυχιούχο Πανεπιστημίου για πενθήμερη εργασία πλήρους απασχόλησης.

Περιγραφή θέσης:

Ποιοτικός Έλεγχος προϊόντων / Αναλύσεις - Μετρήσεις Χημείου

Ανάπτυξη νέων καλλυντικών προϊόντων (R&D)

Παρακολούθηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας καλλυντικών και κανόνων παραγωγής GMP
Προγραμματισμός παραγωγών & αποθεμάτων υλικών

Απαραίτητα προσόντα:

Τίτλος σπουδών ΑΕΙ

Εξοικείωση με θέματα GMP, ISO

Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας και Η/Υ (word, excel)
Εξοικείωση με συστήματα ERP

Επιθυμητά Προσόντα:

Προϋπηρεσία στη βιομηχανία καλλυντικών

Αίσθημα συνέπειας και ομαδικότητας

Υψηλή ικανότητα οργάνωσης με ορθή διαχείριση χρόνου

Δυνατότητα χειρισμού πολλαπλών εργασιών

Ικανότητα εργασίας υπό πίεση

Ευελιξία

Proactivity

Αποστολή βιογραφικών στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31