Παρατηρητήριο 1/8/2005

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ / ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ" - Γ ΚΥΚΛΟΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Τμήματος Αναλυτικής Χημείας της ΕΕΧ
«ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ / ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ»

Γ' ΚΥΚΛΟΣ: 16 –17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

Κόστος σεμιναρίου: 150 € , Διάρκεια σεμιναρίου: 20 ώρες
Κατεβάστε το "Αναλυτικό Πρόγραμμα"

To σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, που απασχολούνται στα Εργαστήρια Ελέγχου Φαρμάκων καθώς και στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων (RD), για τις απαιτήσεις των Προτύπων (ISO 17025, Φαρμακοποιία, GLP, κατά την εφαρμογή των αναλυτικών μεθόδων στον έλεγχο ποιότητας φαρμάκων.

Χορηγούνται : ‘Βεβαίωση Παρακολούθησης του Σεμιναρίου’ και ‘Πιστοποιητικό Επιτυχούς Συμμετοχής σε Εξετάσεις’, σε όσους απαντήσουν επιτυχώς σε ερωτηματολόγιο πολλαπλής επιλογής (προαιρετικά)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
1) μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν την συμμετοχή τους συμπληρώνοντας ‘Αίτηση Ενδιαφερομένου’ στα γραφεία της ΕΕΧ – Κάνιγγος 27 6ος όροφος, ή αποστέλλοντάς την συμπληρωμένη στο fax 210 3833597, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(Κατεβάστε την ‘Αίτηση Ενδιαφερομένου’ ή τηλεφωνήστε στο 210-3821524 για να σας αποσταλεί με fax)
2) να επικυρώσουν την συμμετοχή τους με την προκαταβολή ποσού 60 € και να εξοφλήσουν το κόστος του σεμιναρίου μέχρι και την προηγουμένη ημέρα από την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Σκοπός:
To σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, που απασχολούνται στα Εργαστήρια Ελέγχου Φαρμάκων καθώς και στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων (RD), για τις απαιτήσεις των Προτύπων (ISO 17025, Φαρμακοποιία, GLP) κατά την εφαρμογή των αναλυτικών μεθόδων στον έλεγχο ποιότητας φαρμάκων. Η διασφάλιση ποιότητας των αναλυτικών αποτελεσμάτων είναι υποχρέωση των εργαστηρίων, απέναντι στην κοινωνία, τους κρατικούς φορείς και τις επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκων και είναι προϋπόθεση για την πιστοποίηση ή διαπίστευση των εργαστηρίων, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα πρότυπα και πρακτικές.

Αντικείμενο:
1) Εισαγωγή στη Διασφάλιση Ποιότητας στα Εργαστήρια Ελέγχου Φαρμάκων / Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων
2) Επικύρωση / Επαλήθευση Αναλυτικών Μεθόδων
3) Υπολογισμός Αβεβαιότητας
4) Διασφάλιση Ποιότητας Αποτελεσμάτων (Εσωτερικός και Εξωτερικός Έλεγχος Ποιότητας)
5) Διακρίβωση / Έλεγχος Καλής Λειτουργίας / Έλεγχος Καταλληλότητας Συστήματος Αναλυτικών Οργάνων
6) Εφαρμογές στις Διάφορες Αναλυτικές Τεχνικές και Λοιπούς Ελέγχους

a. Υγροχρωματογραφία
b. Αεριοχρωματογραφία
c. Φασματοφωτομετρία UV-Vis
d. Φασματοφωτομετρία Ατομικής Απορρόφησης
e. Ογκομετρική Ανάλυση
f. Έλεγχος Ενδοτοξινών
g. Έλεγχος Στειρότητας
h. Φαρμακοτεχνικοί και Λοιποί Ελέγχοι

Πραγματοποίηση:
Το τμήμα Αναλυτικής Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών -ΕΕΧ, είναι αρμόδιο για την επιστημονική εποπτεία του σεμιναρίου (επιλογή εισηγητών και ύλης). Το " ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" της Επαγγελματικής Απασχόλησης των Χημικών & των Εξελίξεων στην Επιστήμη της Χημείας» είναι αρμόδιο για την συνολική διαχείριση της υλοποίησης του σεμιναρίου.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 ημέρες (20 ώρες) και το κόστος του είναι 150 ¤.
Το σεμινάριο (Γ’ Κύκλος) θα πραγματοποιηθεί σε άρτια εξοπλισμένες αίθουσες της ΕΕΧ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Το ‘Αναλυτικό Πρόγραμμα’ επισυνάπτεται. Έχει ληφθεί πρόνοια ώστε το σεμινάριο να λάβει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας (απόγευμα Παρασκευής και Σάββατο), για μεγαλύτερη διευκόλυνση των εργαζομένων συναδέλφων. Για λόγους εύρυθμης διεξαγωγής του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 55 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί από την ΕΕΧ στους συμμετέχοντες ‘Βεβαίωση Παρακολούθησης του Σεμιναρίου’ και ‘Πιστοποιητικό Επιτυχούς Συμμετοχής σε Εξετάσεις’, σε όσους απαντήσουν επιτυχώς σε ερωτηματολόγιο πολλαπλής επιλογής (προαιρετικά)

Πληροφορίες - αιτήσεις - εγγραφές:
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 10682 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.210- 3821524
Fax 210-3833597
6978 118038 (Γ. Αθηναίος)
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31