17.00-17.15 Χαιρετισμοί
17.15-17.45 « Ο ρόλος του ΕΦΕΤ στην ασφάλεια τροφίμων» Ν. Κατσαρός, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΦΕΤ
17.45-18.15 «Σύγχρονες εξελίξεις στη Νομοθεσία για τα υλικά και αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα – Αποτελέσματα ελέγχων» Ε. Λαμπή, Γ.Χ.Κ., Δ΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών.
18.15-18-45 «Ο έλεγχος των βιοτοξινών σε θαλάσσια είδη» Π. Ρήγας, Αν. Καθηγητής, Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
18.45-19.15 «Προσδιορισμός συγκεντρώσεων διοξινών, φουρανίων και παρόμοιων με τις διοξίνες PCBs σε τρόφιμα. Τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές στην Ελλάδα»
Λ. Λεοντιάδης 1 , Ε.Βασιλειάδου 1 , Δ. Κωστοπούλου 1 , Α. Παπαδόπουλος 1 , Ε. Παπαντωνίου 2 , Κ. Μπαρμπέρης 2
1 Εργαστήριο Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
2 Διεύθυνση Εργαστηριακών Ελέγχων ΕΦΕΤ
19.15-19.30 Διάλειμμα
19.30-20.00 «Προβλήματα και προβληματισμοί στον προσδιορισμό ιχνοστοιχείων σε τρόφιμα και ποτά με ατομική φασματοσκοπία»
Ι. Στράτης, Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας,Τμήμα Χημείας, Α.Π.Θ.
20.00-20.30 «Έλεγχος υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και μεταβολιτών τους σε τρόφιμα»
Π. Κόρμαλη , Δ. Τσίπης, Γ.Χ.Κ., Δ΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών
20.30-21.00 «Πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες σε τρόφιμα»
Δ. Χρυσαφίδης , Β. Τζαμτζής, Ε. Πουλιμά, Γ.Χ.Κ., Διεύθυνση Τροφίμων21.00-21.30 Συζήτηση-Συμπερασματα
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα
- Βιβλιοθήκη
- Δραστηριότητες
- Συνεργασίες
- Κλαδικοί Σύλλογοι
- Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων
- Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Ναυτιλία
- Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΧΚ
- Σύλλογος Κλινικών Χημικών Ιδιωτικού Τομέα
- Ένωση Κλινικών Χημικών
- Ένωση Ελλήνων Οινολόγων
- Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών
- Ελληνική Εταιρία Κλινικής Χημείας-Κλινικής Βιοχημείας
- ΠΑ.Σ.Ε.Π.Ε
- Σύλλογος Φίλων του Αγίου Μένιγνου του Κναφέως
- Σύνδεσμος Συνταξιούχων Τ.Ε.Α.Χ.
- Παρατάξεις
- Ενημερωτικά Δελτία
- Κλαδικοί Σύλλογοι
- Υπηρεσίες μελών