Κρήτης 18/12/2021

Δραστηριότητες του ΠΤ Κρήτης

1. Διαδικτυακή εκδήλωση υποδοχής νέων αποφοίτων χημικών
Την Παρασκευή 3/12 έγινε η υποδοχή των νέων συναδέλφων, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση όπου συμμετείχαν συνάδελφοι από διάφορους τομείς
Μετά από μια γενική ενημέρωση για την ΕΕΧ με ιστορικά στοιχεία αλλά και στοιχεία που αφορούν τον ρόλο και την λειτουργία της από τον πρόεδρο του ΠΤ Κρήτης Αντώνη Κουβαράκη μίλησαν οι:
Μάνος Χριστοφάκης χημικός σε βιομηχανία τροφίμων με θέμα "ο χημικός στην βιομηχανία τροφίμων"

Ιάσων Τσίγκος διευθυντής της χημικής υπηρεσίας Κρήτης με θέμα "Γενικό Χημείο Κράτους: ο χημικός στην υπηρεσία του πολίτη"

Ηλιάννα Βρουβάκη, χημικός-φαρμακοποιός, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Aura Kritis με θέμα: "ο χημικός στην επιχείρηση των καλλυντικών"

Παναγιώτης Γεμενετζής, προϊστάμενος ποιοτικού ελέγχου / Ειδικευόμενο πρόσωπο - Pharmathen Ιnternational. Πρόεδρος ΠΤ ΑΜΘ ΕΕΧ με θέμα «Ο χημικός στην Βιομηχανία του φαρμάκου»

Και Νεκταρία Αρχοντάκη, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης
«Ο χημικός στην εκπαίδευση»

Ακολούθησε σχολιασμός και ερωτήσεις από τους νέους συναδέλφους

2. Διαδικτυακή εσπερίδα με θέμα ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παρασκευή 17/12/2021 ώρα 20:00

Η εκδήλωση αφορούσε ένα σημαντικό θέμα που πρέπει όλους μας να μας ενδιαφέρει την κυκλική οικονομία. Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει οδηγήσει, τα τελευταία 150 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη σε μια πρωτοφανές υψηλό βιωτικό επίπεδο. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ευμάρεια μιας γενιάς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποσκάπτει την ευμάρεια των επόμενων γενεών. Και η αλήθεια είναι ότι η αλόγιστη σπατάλη των φυσικών πόρων, η υπέρμετρη παραγωγη απορριμάτων (4,5 τονοι ανά άτομο στην ΕΕ ετησίως) υπονομεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Το φυσικό περιβάλλον υποβαθμίζεται αλλά και οι ενεργειακοί πόροι εξαντλούνται.
Σε αυτήν την κατάσταση η μετάβαση στην λεγόμενη κυκλική οικονομία μπορεί να δώσει μια βιώσιμη απάντηση για το αύριο.

Αρχικά έγινε ένα εισαγωγικό σχόλιο από τον πρόεδρο του ΠΤ Κρήτης Αντώνη Κουβαράκη,

Στην συνέχεια ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον Γιώργος Αλεξάκη Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων

Κατόπιν ακουλούθησαν οι δύο κεντρικές ομιλίες η 1η από την συνάδελφο Ηλέκτρα Παπαδοπούλου – Χημικός, Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Βιο-οικονομίας με θέμα «Αξιοποίηση υπολειμματικής βιομάζα σε μια κυκλική οικονομία» και η 2η από τον συνάδελφο Ιωάννης Σιταρά, Δρ.Χημικός, Δ/ντης Διαπίστευσης ΕΣΥΔ , με θέμα «Διεθνή πρότυπα για την περιβαλλοντική διαχείριση σε σχέση με την βιώσιμη ανάπτυξη- σχήματα εθελοντικής πιστοποίησης»

Στην συνέχεια έγινε μια ολιγόλεπτη παρέμβαση από τον καθ. Κ. Πούλο συντονιστή του Ελληνικού δικτύου πράσινης χημείας

Τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30