Επιστημονικά Συνέδρια 19/3/2007

2o Πανελλήνιο Συνδέριο Βιοτεχνολογία και Τεχνολογία τροφίμων

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες από τη χρήση της βιοτεχνολογίας στην παραγωγή και επεξεργασία των τροφίμων τόσο για την οικονομία όσο και την υγεία των καταναλωτών και εκτιμώντας τη σπουδαιότητα της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων και τη σημασία της αξιοποίησης και εφαρμογής της βιοτεχνολογίας στη βιομηχανία τροφίμων και την τροφική αλυσίδα γενικότερα, διοργάνωσαν το 2005 με μεγάλη επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέριο Βιοτεχνολογία και Τεχνολογία τροφίμων. Συνεχίζοντας τον θεσμό, προγραμματίζουν για τις 29,30 &31 Μαρτίου το 2ο συνέδριο (foodbiotech.gr) πιστεύοντας ότι θα καθιερωθεί σαν ένα από τα βασικά επιστημονικά συνέδρια της χώρας μας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των εξελίξεων και των τάσεων τόσο στην έρευνα, όσο και στην εφαρμογή των βιοτεχνολογικών μεθόδων για την ανάπτυξη, και παραγωγή των τροφίμων όπως και για βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής , των ιδιοτήτων και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων τροφίμων. H προβολή των επιτευγμάτων της έρευνας στη διεπιφάνεια τρόφιμα-βιοτεχνολογία και η ανταλλαγή των εμπειριών από την εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στην πρωτογενή παραγωγή και την τεχνολογία των τροφίμων, όπως και η ανάδειξη των περαιτέρω προοπτικών της βιοτεχνολογίας για τον κλάδο των τροφίμων.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στο πεδίο της βιοτεχνολογίας τροφίμων ή ασχολούνται σε βιομηχανίες τροφίμων με την εφαρμογή βιοδιεργασιών και βιοτεχνολογικών μεθόδων παραγωγής.

Θεματολογία του Συνεδρίου:
Το συνέδριο θα καλύψει θεματολογία στις εξής επί μέρους περιοχές:
• Διεργασίες (αντιδραστήρες, βιομηχανικές ζυμώσεις, μικροβιακές ζυμώσεις, ενζυμικές διεργασίες, κτλ.)
• Προϊόντα (ζυμωμένα προϊόντα, γαλακτοκομικά, προβιοτικά, μπύρα, κρασί, ζυμωμένα αλλαντικά, αρώματα κ.ά.)
• Λειτουργικές ιδιότητες τροφίμων
• Νέες Εφαρμογές Βιοτεχνολογίας
• Βιοαισθητήρες
• Βιοεγκλεισμός (bioencapsulation)
• Βιοτεχνολογία – Ποιότητα και Ασφάλεια τροφίμων
• Νέα Προϊόντα με βάση βιοτεχνολογικές μεθόδους
• Παραδοσιακά προϊόντα και βιοτεχνολογία
• Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και μέθοδοι ελέγχου τους
• Εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στην επεξεργασία και αξιοποίηση των αποβλήτων των βιομηχανιών τροφίμων
• Βιοτεχνολογικές μέθοδοι στην ανάλυση των τροφίμων (προσδιορισμός συστατικών, έλεγχος ρυπαντών και παθογόνων μικροοργανισμών)
• Πλεονεκτήματα – Προβλήματα από την εφαρμογή βιοτεχνολογικών μεθόδων
• Σχετική Νομοθεσία
• Σχετιζόμενοι φορείς - Ρόλος τους
• Επιτεύγματα/εφαρμογές στον ελληνικό χώρο
• Προοπτικές - Δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ- ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
29,30 & 31 Μαρτίου 2007 ΑΘΗΝΑ

Δικαίωμα συμμετοχής 60€ (φοιτητές 30€, εταιρείες 100€)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ
Καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να υποβάλουν εισηγήσεις για το Συνέδριο να στείλουν την περίληψη της εργασίας τους σε ηλεκτρονική μορφή (150-300 λέξεις αγγλικά ή ελληνικά ), έως 31 Ιανουαρίου 2007 ταχυδρομικά στη Διεύθυνση:

2ο Συνέδριο Βιοτεχνολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων
Κάνιγγος 27 6ος όροφος
10682 ΑΘΗΝΑ
ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Αναρτημένες Εργασίες

Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Νοέμβριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30