Βιοτεχνολογία και Τεχνολογία τροφίμων
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των εξελίξεων και των τάσεων τόσο στην έρευνα, όσο και στην εφαρμογή των βιοτεχνολογικών μεθόδων για την ανάπτυξη, και παραγωγή των τροφίμων όπως και για βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής , των ιδιοτήτων και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων τροφίμων.
Στόχοι του Συνεδρίου είναι: η προβολή των επιτευγμάτων της έρευνας στη διεπιφάνεια τρόφιμα-βιοτεχνολογία και η ανταλλαγή των εμπειριών από την εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στην πρωτογενή παραγωγή και την τεχνολογία των τροφίμων, όπως και η ανάδειξη των περαιτέρω προοπτικών της βιοτεχνολογίας για τον κλάδο των τροφίμων.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στο πεδίο της βιοτεχνολογίας τροφίμων ή ασχολούνται σε βιομηχανίες τροφίμων με την εφαρμογή βιοδιεργασιών και βιοτεχνολογικών μεθόδων παραγωγής.
Για περισσότερες πληροφορίες επεισκευθείτε το stiτe του συνεδρίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
« ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ »
31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου 2005
8:30 - 9:00 |
Εγγραφές |
||
9:00 - 9:20 |
Χαιρετισμοί |
||
Δ. Σιούφας (*) |
Υπουργός Ανάπτυξης |
||
Α. Ανδρεόπουλος |
Πρύτανης ΕΜΠ |
||
Ν.Κατσαρός |
Πρόεδρος ΕΦΕΤ |
||
Μ.Χάλαρης |
Πρόεδρος ΕΕΧ |
||
Γ.Ηλιόπουλος |
Πρόεδρος ΠΣΧΜ |
(*) Eχει προσκληθεί
Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : Προοπτικές, πλεονεκτήματα, γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, νομοθεσία |
Προεδρείο: Ν.Καραμάνος, Α.Παπαθανασίου, Κ.Τζιά |
9:20 - 9:40 |
Διερευνώντας το μέλλον του τομέα τροφίμων και της σχέσης του με τη βιοτεχνολογία στην Ελλάδα. |
9:40 - 10:00 |
Benefits and Concerns Associated with Biotechnology - Derived Foods |
10:00 - 10:20 |
Πρόταση κανονισμού σχετικά με την προσθήκη βιταμινών, ανόργανων ουσιών καθώς και ορισμένων άλλων ουσιών στα τρόφιμα. |
10:20 - 10:40 |
Νομοθεσία για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: Εμπειρίες από την εφαρμογή της. |
10:40 - 11:00 |
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα,ο ρόλος του ΕΦΕΤ. |
11:00 - 11:20 |
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα. |
11:20 - 11:40 |
Διαγονιδιακοί Οργανισμοί : Πολαπλές εφαρμογές |
11:40 - 12:00 |
Διάλειμμα |
Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ 1
|
|
Προεδρείο: Ι.Αρβανιτογιάννης, Θ.Σωτηρούδης, Δ. Ταραντίλης |
|
12:00 -12:20 |
Πρόσθετα τροφίμων που παρασκευάζονται με βιοτεχνολογικές μεθόδους. |
12:20 - 12.40 |
Σχεδιασμός, μοντελοποίηση και πειραματική αξιολόγηση συστήματος συνεχούς υδρόλυσης-υπερδιήθησης λακτόζης από β-γαλακτοζιδάση του μύκητα Aspergillus niger. |
12:40 - 13:00 |
Επιταχυνόμενη αλκοολική ζύμωση πυκνών σακχαρούχων διαλυμάτων με χημικώς τροποποιημένα κύτταρα των μικροοργανισμών του Kefir με το μεθυλεστέρα του αιθυλοσουλφονικού οξέος. |
13:00 - 13:20 |
Παραγωγή λίπους και ενζύμων από τον ελαιογόνο μύκητα cunninghamella echinulata κατά την αύξηση του σε διάφορες πηγές άνθρακα. |
13:20 - 13:40 |
Μέθοδοι για τη μελέτη της κινητικής ζυμώσεων μικτών καλλιεργειών βακτηρίων στον οίνο. |
13:40 - 14:00 |
Παραγωγή β-καροτενίου από συνθετικό υπόστρωμα με το μύκητα Blakeslea trispora σε ζύμωση βυθού. |
14:00 - 15:00 |
ΓΕΥΜΑ |
Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ 2
|
|
Προεδρείο: Σ.Αντωνοπούλου, Ε.Κούκιος, Β.Ωραιοπούλου |
|
15:00 - 15:20 |
Επίδραση της τεχνολογίας της υπερυψηλής πίεσης σε συνδυασμό με θέρμανση στην εκβλάστηση και θανάτωση των σπορίων του αλλοιογόνου Bacillus polymyxa. |
15:20 - 15:40 |
Κινητική μελέτη της επίδρασης της υπερυψηλής υδροαστατικής πίεσης στη δραστικότητα ενζύμων με εφαρμογές στα τρόφιμα. |
15:40 - 16:00 |
Εφαρμογή της υπερυψηλής πίεσης για την αδρανοποίηση της Salmonella Enteritidis , Listeria monocytogenes και Escherichia coli O157:H7 σε παραδοσιακές σαλάτες. |
16:00 - 16:20 |
Συνεχής παραγωγή γλυκοαμυλασων σε στερεά ζύμωση με χρήση ενός αμφίδρομου βιοαντιδραστήρτα. |
16.20 - 16:40 |
Επίδραση της συγκέντρωσης της βιομηχανικής γλυκερόλης στην παραγωγή 1,3-προπανοδιόλης από το βακτήριο Clostridium butyricum και κιτρικού οξέος από τη ζύμη Yarrowia lipolytica. |
16:40 - 17:00 |
Παραγωγή και ακινητοποίηση δύο β-γλυκοζιδασών από τους μύκητες Aspergillus niger NRRL-364 & Penicillium expansum NRRL-973. |
17:00-17:20 |
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ |
Δ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
|
|
Προεδρείο: Σ.Μαστρονικολή, Γ.Μπλέκας, Ι.Σαριδάκης |
17:20 - 17:40 |
Παραδοσιακά Τρόφιμα και Τεχνολογικές Μέθοδοι. |
17:40 - 18:00 |
Πληθυσμιακή οικολογία γαλακτικών βακτηρίων και σταφυλοκόκκων σε ελληνικά παραδοσιακά ζυμώσιμα αλλαντικά. |
18:00 - 18:20 |
Μελέτη της χημικής σύστασης και της διατροφικής αξίας του Ξινόχοντρου, ενός παραδοσιακού ζυμούμενου προϊόντος που παρασκευάζεται στην Κρήτη. |
18:20 - 18:40 |
Επίδραση της προσθήκης εμπορικών ενζύμων, κατά τη διάρκεια της μάλαξης της ελαιοζύμης, στην ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου. |
18:40 - 19:00 |
Βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου με την αύξηση της συγκέντρωσης στο λάδι των ενδογενών αντιοξειδωτικών κατά την επεξεργασία της εκχύλισης του ελαιολάδου. |
19:00 - 19:20 |
Χημική και ενζυμική οξείδωση της Ελευρωπαΐνης: Μελέτη με φασματοσκοπία EPR και φασματοφωτομετρία. |
19:20 - 19:40 |
Η Συμβολή των Φυτικών Στανολών στην Αντιμετώπιση της Υπερλιπιδαιμίας. |
19:40 - 20:00 |
Προσδιορισμός ωχρατοξίνης Α σε ελληνικά κρασιά. Γιαλιτάκη Μ. Γρυμπογιάννη Κ., Δροσινός Ε.Χ., Αθανασόπουλος Π. ΓΠΑ |
Παρασκευή 1 Απριλίου 2005
Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΝΕΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΒΙΟΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
Προεδρείο: Μ.Κοντομηνάς, Μ.Κωμαϊτης, Ρ.Πολομαρκάκη |
|
9:00 - 9:20 |
Βιοκαταλυτικές διεργασίες σε ιοντικά υγρά: εφαρμογή στην Παρασκευή λιπόφιλων παραγώγων φυσικών αντιοξειδωτικών. |
9:20 - 9:40 |
Ο ρόλος των φυτικών στερολών/στανολών στην διαιτητική αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας. Η άποψη του κλινικού ιατρού. |
9:40 - 10:00 |
Το άρωμα της Φράουλας: από το Wimbledon στο DNA. |
10:00 - 10:20 |
Βιοαισθητήρας τύπου ταινίας ξηρών αντιδραστηρίων για την ανίχνευση του DNA γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. |
10:20 - 10:40 |
Εφαρμογή ΤΤΙ πολαπλής απόκρισης για τον έλεγχο και τη διαχείριση της ψυκτικής αλυσίδας κρέατος με το σύστημα SMAS. |
10:40 - 11:00 |
Βιοπληροφορική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων. |
11:00 - 11:20 |
Διάλειμμα |
Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ:ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
|
|
Προεδρείο : Ι.Ζαμπετάκης, Β.Καραθάνος, Κ.Παπασπυρίδης |
|
11:20 -11:40 |
Κουβέντες μικροοργανισμών:Σε ποια γλώσσα; |
11:40 - 12.00 |
Χρόνος ζωής πλήρους παστεριωμένου γάλακτος: Επίδραση του Υλικού Συσκευασίας. |
12:00 - 12:20 |
Επιβίωση του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes κατά την διαδικασία της ζύμωσης και ωρίμανσης των αλλαντικών. |
12:20 - 12:40 |
Μελέτη του Μηχανισμού Μεταβολών στο Ψύχος των Λιποειδών του Βακτηρίου των Τροφίμων Listeria Monocytogenes κατά την Προσαρμογή του στους 5 C - Προοπτικές Εφαρμογών στην Ασφάλεια των Τροφίμων. |
12:40 - 13:00 |
Ποσοτικοποίηση υπευθύνου για m - RNA τοξίνης μικροοργανισμού Clostridium Botulinum σε θρεπτικά μέσα με σορβικό οξύ ή νιτρώδες νάντριο με τη χρήση ανταγωνιστικής RT / PCR. |
13:00 - 13:20 |
Ποιοτική αξιολόγηση και διαχωρισμός ελαιοκάρπου με οπτική επισκόπηση για την παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς άριστης ποιότητας. |
13:20 - 13:40 |
Εξέλιξη της μικροβιακής αλληλουχίας και επιβίωση του Escherichia coli O157:H7 και Listeria monocytogenes Scott A, κατά τη ζύμωση πράσινων ελιών. |
13:40 - 14:40 |
ΓΕΥΜΑ |
Προεδρείο: |
Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Χ.Θωμόπουλος, Σ,Σουκαρά, Π.Ταούκης |
14:40 - 15:00 |
Παρασκευή φέτας με πυτιά βιοτεχνολογικής προέλευσης. |
15:00 - 15:20 |
Ο Streptococcus macedonicus ACA - DC 198 ως εναρκτήρια και προστατευτική καλλιέργεια στην παραγωγή του τυριού Κασέρι. |
15:20 - 15:40 |
Παραγωγή αφρωδών οίνων με ακινητοποιημένους ζυμομύκητες. |
15:40 - 16:00 |
Εκτίμηση της επίδρασης που έχει η ενσωμάτωση μονοκυτταρικής πρωτεΐνης Kefir στην υφή ορισμένων συστημάτων τροφίμων. |
16:00 - 16.20 |
Παραγωγήαρτοσκευασμάτων από κατεψυγμένο ζυμάρι: επίδραση της κατάψυξης τουζυμαριού στη δραστικότητα της μαγιάς και τα χαρακτηριστικά του ψωμιού. |
16:20 - 16:40 |
Μηλογαλακτική Ζύμωση στο κρασί με κύταρα Lactobacillus casei ακινητοποιημένα με απολιγνινοποιημένα κυτταρινούχα υλικά. |
16:40 - 17:00 |
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ |
Δ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
|
|
Προεδρείο: Α.Νάσκα, Β.Τσουκαλάς, Ι.Φαφλιά |
17:00 - 17:20 |
Επίδραση της γ-ακτινοβολίας στην ανιχνευσιμότητα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. |
17:20 - 17:40 |
Σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης αλλεργιογόνων και μυκοτοξινών στα τρόφιμα. |
17:40 - 18:00 |
Ανάπτυξη Μικροδιατάξεως ( Chip ) για την Ταχεία Ανίχνευση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. |
18:00 - 18:20 |
ΕφαρμογέςΠροϊόντων Σύζευξης της Φωτοπρωτεϊνης Ακουορίνης με Ολιγονουκλεοτίδιαστην Ανίχνευση ΓΤΟ με την Αλυσιδωτή Αντίδραση της Πολυμεράσης καιΔοκιμασίες Υβριδισμού. |
18:20 - 18:40 |
Ανάπτυξη μεθοδολογίας Προσδιορισμού ποικιλίας Ελαιολάδου με DNA |
18:40 - 19:00 |
Προσδιορισμός πρωτεολυτικού θραύσματος της πρωτείνης Τροπονίνης Τ για πρόβλεψη ποιότητας κρέατος. |
19:00 - 19:20 |
Μοριακή ταυτοποίηση ζυμών που απομονώθηκαν από ελληνικά κρασιά του εμπορίου. |
19:20 - 19:40 |
Μέθοδοςδιπλής συναγωνιστικής PCR ( qc - pcr ) με χρήση εσωτερικών προτύπων καιβιοφωταυγή δοκιμασία υβριδισμού για τον προσδιορισμό γενετικάτροποποιημένης σόγιας σε τρόφιμα. |
|
Ε΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
|
Προεδρείο: Π.Σκαρλάτος, Δ. Μπόσκου, Ν. Ηλιόπουλος. |
|
19:40 - 20:00 |
Αποδόμηση Παραπροϊόντων Ελαιοτριβείων με τη χρήση αυτόχθονων μικροοργανισμών. |
20:00 - 20:20 |
Βιοτεχνολογικές μέθοδοι ανάκτησης ενέργειας από υγρά απόβλητα αγροτικών βιομηχανιών. |
20:20 - 20:40 |
Παραγωγή βιοαιθανόλης με αλκοολική ζύμωση ορρού γάλακτος από χημικώς τροποποιημένα κύτταρα μικροοργανισμών του Kefir σε υψηλές περιεκτικότητας άλατος. |
Σάββατο 2 Απριλίου 2005
Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
|
Προεδρείο : Κ.Γεωργίου, Σ.Ζαφείρης, Α.Κυριτσάκης |
9:00 - 9:30 |
Professor R. Οwasu - Apenten, University of Pennsylvania, USA Biotechnology and quality in the food system |
9:30 - 10:00 |
Dr. F. Hidalgo, Vice director Instituto De La Grasa, Spain Peptides and proteins in edible oils: Stability, allergenicity, and new processing trends |
10:00 - 10:30 |
Dr. A.Kanavouras, Creta Farm Research & Development |
10:30 - 11:00 |
Dr. S. Bevis, R-Biopharma GERMANY Allergen Tests by Molecular Biology |
11:00 - 11:30 |
CIAA Representative, New trends and applications of Biotechnology in Food Industry |
11:30 - 12:00 |
Professor Β.Bougarski, University of Beograd "Imobilized Bioreactors: Practical Aspects"
|
12:00 - 12:20 | Διάλειμμα |
Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ:
|
|
Προεδρείο: Δ.Γαλάνης, Δ.Κέκος, Γ.Σειραγάκης |
12:20 έως 15:00 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Βιοτεχνολογία Τροφίμων, Επιτεύγματα & Προοπτικές
Α.Α.Κουτίνας, Συντονιστής, Καθηγητής Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών
Η έρευνα στην Ελλάδα για εφαρμογές της τεχνολογίας των ζυμώσεων στη παραγωγή τροφίμων
Δ.Μπόσκου, Καθηγητής Τμήματος Χημείας ΑΠΘ
Βιοτεχνολογικά προϊόντα στην αγορά τροφίμων
Ε. Μπεζιρτζόγλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θράκης
Η έρευνα και οι εφαρμογές των προβιωτικών τροφίμων στη χώρα μας και διεθνώς
Θ. Χριστόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών
Η έρευνα στην ανάλυση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στα τροφιμα με τη χρήση μοριακών τεχνικών
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2005
Τάσσου Χ. |
Γαλιατσάτου Π., Λαγός Ν., Μαλλίδης Κ. |
Επιβίωση του Salmonella Enteritidis , Listeria monocytogenes και Escherichia coli O 157: H 7 που εμβολιάσθηκαν, με ή χωρίς προηγούμενη προσαρμογή σε όξινο περιβάλλον, σε παραδοσιακές σαλάτες στους 10ο C . |
ΕΘΙΑΓΕ |
Τάσσου Χ. |
Σουρρή Π., Σκανδάμης Π. |
Μικροβιολογικές, φυσικοχημικές και οργανοληπτικές μεταβολές στη διάρκεια συντήρησης παραδοσιακών σαλατών με ή χωρίς συντηρητικά στους 0, 5, 10 & 20 ο C . |
ΕΘΙΑΓΕ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Τάσσου Χ. |
Σουρρή Π., Σκανδάμης Π. |
Επιβίωση του παθογόνου Escherichia coli O 157: H 7 σε παραδοσιακές σαλάτες με ή χωρίς συντηρητικά στους 0, 5, 10 & 20 ο C . |
ΕΘΙΑΓΕ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Κουτσομπόγερας Παναγιώτης |
Ζαμπετάκης Ιωάννης, Κυριακού Μαντώ |
Συγκριτική μελέτη αλκοολικών δευδρογονασών από το μεθυλότροφο βακτήριο Methylobacterium extorquens και τη φράουλα Fragaria x ananassa . |
Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Κουτσομπόγερας Παναγιώτης |
Dooley James |
Παραγωγή προβιοτικών βακτηρίων ( Lactobacillus acidophilus ) μέσω ακινητοποίησης σε αλγινικά σφαιρίδια σε βιοαντιδραστήρα. |
Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Νασοπούλου Κ. |
Νομικός Τ., Δημόπουλος Κ.Α., Ζαμπετάκης Ι. |
Σύγκριση θρεπτικής αξίας κλασμάτων λιποειδών ψαριών ελευθέρας βοσκής και ιχθυοτροφείου. |
Πανεπιστήμιο Αθηνών -Χαροκόπειο |
Φίλος Γ. |
Τζιάλα Τ., Λάγιος Γ., Βύνιος Δ.Η. |
Ενζυμική παραγωγή γλυκόζης από απόβλητα χαρτιών διαφορετικών ειδών. |
Πανεπιστήμιο Πατρών |
Σιάνα Π. |
Ματαράγκας Μ, Σκανδάμης Π Δροσινός Ε.Χ., Αθανασόπουλος Π. |
Ανάπτυξη μαθηματικών προτύπων για την πρόβλεψη της κινητικής και της πιθανότητας αύξησης του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε προϊόντα με βάση το κρέας. |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Βαϊδάνης Α. |
Ματαράγκας Μ. Σκανδάμης Π, Δροσινός Ε.Χ., Αθανασόπουλος Π. |
Ανάπτυξη μαθηματικών προτύπων για την πρόβλεψη του εμπορικού χρόνου ζωής προϊόντων με βάση το κρέας. |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Παραμυθιώτης Σ. |
Μελισσάρη Ε., Δροσινός Ε.Χ., Αθανασόπουλος Π. |
In vitro τίμηση της ικανότητας επιβίωσης στον γαστρεντερικό σωλήνα Σταφυλόκοκκων απομονωθέντων από παραδοσιακά αλλαντικά ζύμωσης. |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Παραμυθιώτης Σ. |
Γιαλιτάκη Μ., Δροσινός Ε.Χ., Αθανασόπουλος Π. |
Μικροβιολογική ποιότητα μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία αλλαντικών. |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Γεωργακόπουλος Π. |
Γιαλιτάκη Μ, Δροσινός Ε.Χ., Αθανασόπουλος Π |
Επίδραση υποστρώματος στην ανάκτηση ορισμένων οργανοφωσφορικών φυτοφαρμάκων. |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
Παρασκευή 1 Απριλίου 2005 |
||||
Δροσινός Ε.Χ. |
Γιαλιτάκη Μ., Παραμυθιώτης Σ., Αθανασόπουλος Π |
Μικροβιολογική ποιότητα τροφίμων που σερβίρονται σε χώρους μαζικής εστίασης στην Ελλάδα. |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
Γκιαούρης Ε. |
Νυχάς Γ.-Ι. |
Προσκόληση σε ανοξείδωτο χάλυβα από το Salmonella Enteritidis κατά την ανάπτυξη σε διαφορετικά πρότυπα βιομηχανικά συστήματα επεξεργασίας τροφίμων: σημασία της μεσεπιφάνειας υγρού-αέρα και της διαθεσιμότητας των θρεπτικών στοιχείων. |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
Αγγελίδης Απόστολος |
Κουτσουμανής Κωνσταντίνος |
Παρουσία της L . Monocytogenes σε έτοιμα προς κατανάλωση (συσκευασμένα και τεμαχισμένα)αλλαντικά στην Ελλάδα. |
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης |
|
Νάνου Κ. |
Ρουκάς Τ. |
Αυτόλυση του μύκητα Blakeslea trispora κατά την παραγωγή του β-καροτενίου σε ζύμωση βυθού. |
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης |
|
Ψυλινάκης Ε. |
Μπουριώτης Β. |
APPLICATION OF POLYSACCHARIDE DEACETYLASES FROM BACILLUS CEREUS ON THE ENZYMATIC CONVERSION OF CHITIN TO CHITOSAN |
ΙΜΒΒ, Ηράκλειο ΚΡΗΤΗ |
|
Αθανασιάδης Η. |
Παπαβασιλείου Γ., Ψαριανός Κ. |
Μελέτη της επίδρασης της ακινητοποίησης στην ανθεκτικότητα των μικροοργανισμών του Kefir σε οργανικούς διαλύτες. |
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- Πανεπιστήμιο Πατρών |
|
Γουναδάκη Α |
Σκανδάμης 1 Π., Δροσινός2 Ε.Χ, & Νυχάς1 Γ-Ι.Ε. |
Επιβίωση των παθογόνων μικροοργανισμών, Staphylococcus aureus & Salmonella Enteritidis σε παραδοσιακά αλλαντικά ζυμώσεως |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
X ωριανόπουλος Ν |
Σκανδάμης, Π. N ., και Νυχάς, Γ.-Ι. E . |
Επιβίωση της Listeria monocytogenes σε παραδοσιακές ελληνικές σαλάτες |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
X ωριανόπουλος Ν |
Σκανδάμης, Π. N ., και Νυχάς, Γ.-Ι. E .Χαρουτουνιάν Σ |
Μια νέα μέθοδος για την μέτρηση της ελάχιστης ανασταλτικής συγκέντρωσης του αιθέριου ελαίου της Satureja spinosa |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
Δούρου Δ |
Σταματίιου1 Α., Κουτσουμανής2 Κ. και Νυχάς1 Γ. Ι. Ε |
Επίδραση της δομής, της σύστασης του μέσου ανάπτυξης καθώς και της μικροβιακής αλληλεπίδρασης στην κινητική ανάπτυξης της L . Monocytogenes |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
Σκανδάμης Π. |
Π.Ν. Γουναδάκη1, Α., Κουτσουμανής2, Κ., Δροσινός3, Ε.Η., και Νυχάς1 Γ. Ι. Ε. |
Εκτίμηση επικινδυνότητας της L . monocytogenes σε παραδοσιακά αλλαντικά |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
Βραχάτη Ε. |
Καλαντζή Ο, Γαλιώτου-Παναγιώτου Μ |
Παραγωγή και ακινητοποίηση δύο β-γλυκοζιδασών από τους μύκητες Aspergillus niger NRRL -364 και Penicillium expansum NRRL -973 |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
Σταματίου Α. |
Κουτσουμανής Κ. και Νυχάς1 Γ. Ι. Ε |
Ανάπτυξη και αξιολόγηση ενός μαθηματικού μοντέλου πρόβλεψης της επίδρασης της θερμοκρασίας και του pH στην αλλοίωση νωπού κρέατος |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
Βασιλόπουλος Χ. |
Σταματίου Α., Σκανδάμης π.Ν., Κουτσουμανής Κ. και Νυχάς Γ. Ι. Ε. |
Καταγραφή της αλλοιογόνου και παθογόνου χλωρίδας χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά από την αγορά Αθηνών |
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
Ταούκης Π. |
Μ.Γιαννακούρου, Δ.Ευσταθιου, Ν.Στοφόρος, Σ.Μπακάλης, Π.Καταπόδης, |
Μελέτη και εφαρμογή ενζύμων ως χρονοθερμοκρασιακών δεικτών θερμικών διεργασιών τροφίμων. |
ΕΜΠ, ΑΠΘ |
Σάββατο 2 Απριλίου 2005 |
||||
Παναγιωτίδης Π. |
Παπακωνσταντίνου Δ, Σούκουλης Χ, Τζιά Κ |
Επίδραση των συστατικών του γάλακτος και σταθεροποιητών στο χρόνο ζύμωσης και τα χαρακτηριστικά του γιαουρτιού |
ΕΜΠ |
|
M ελισσάρη Ευθ. |
Χουζούρη Ειρ. |
Προϊόντα Π.Ο.Π. - μεταβολή λειτουργικών συστατικών με θερμική κατεργασία σε φούρνο μικροκυμάτων και συμβατικό |
ΕΚΠΑ |
|
Σ. Χυτήρη, |
Μ.Κοντομηνάς Α. Γούλας, Α. Μπαδέκα, Ρηγανάκος Κ. |
Προϊόντα ραδιόλυσης ακτινοβολημένων πολυστρωματικών υλικών συσκευασίας τροφίμω v |
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων |
|
Σάπικα E. |
Δεμερτζής Π, Ακρίδα Δεμερτζή Κ, Πιπερίδη X. |
Ακτινίδια Συμβατικής Καλλιέργειας από την Περιοχή της ¶ρτας: Πτητικά Συστατικά |
Π. Ιωαννίνων |
|
Φιλιππούσης Α . |
Διαμαντοπούλου, Ισραηλίδης |
Λειτουργικά τρόφιμα με ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες από μανιτάρι Lentinula Edodes |
ΕΘΙΑΓΕ |
|
Διαμαντοπούλου |
Πιλοτική Παραγωγή Μανιταριών Πλευρότους |
ΕΘΙΑΓΕ |
||
Mιχαηλάκης Α.Ν. |
Κολιόπουλος, Κρόκος, Μαζωμένος, Μίχου, Κουλαδούρος |
Μελέτες εγκλεισμού και βραδείας αποδέσμευσης φερομονών με μικροκάψουλες πολυουρίας. |
ΜΦΙ, ΓΠΑ, ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ |
|
Κονδύλη Δ . Kουρούβανη Ε |
L . ANDERSEN 2 & L . H . SKIBSTED Μπούμπαλος, Γδοντέλης, Ζαμπετάκης Manuela Mussimo |
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ( ESR ) Εκτίμηση της ασφάλειας των τροφίμων σε ξενοδοχιακές επιχειρήσεις ερευνώντας την παρουσία μικροοργανισμών The Differential-pH Technique in Food Analysis |
ΕΘΙΑΓΕ , RVAU DENMARK ΕΚΠΑ, ΑPPERT Diffchamb |