Επιστημονικά Συνέδρια 5/7/2004

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο : Βιοτεχνολογία και Τεχνολογία τροφίμων - ΑΘΗΝΑ 31 Μαρτίου, 1 & 2 Aπριλίου 2005

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο : Βιοτεχνολογία και Τεχνολογία τροφίμων

Θεματολογία του Συνεδρίου
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Τιμητική Επιστημονική Επιτροπή
Επιστημονική Επιτροπή
Οργανωτική Επιτροπή
Υποβολή Εισηγήσεων
Οδηγίες για τη συγγραφή των περιλήψεων

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών, ύστερα από πρόταση του δεύτερου, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες από τη χρήση της βιοτεχνολογίας στην παραγωγή και επεξεργασία των τροφίμων τόσο για την οικονομία όσο και την υγεία των καταναλωτών και εκτιμώντας τη σπουδαιότητα της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων και τη σημασία της αξιοποίησης και εφαρμογής της βιοτεχνολογίας στη βιομηχανία τροφίμων και την τροφική αλυσίδα γενικότερα, προγραμματίζουν τη διοργάνωση επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα:

Βιοτεχνολογία και Τεχνολογία τροφίμων
 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των εξελίξεων και των τάσεων τόσο στην έρευνα, όσο και στην εφαρμογή των βιοτεχνολογικών μεθόδων για την ανάπτυξη, και παραγωγή των τροφίμων όπως και για βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής , των ιδιοτήτων και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων τροφίμων.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι: η προβολή των επιτευγμάτων της έρευνας στη διεπιφάνεια τρόφιμα-βιοτεχνολογία και η ανταλλαγή των εμπειριών από την εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στην πρωτογενή παραγωγή και την τεχνολογία των τροφίμων, όπως και η ανάδειξη των περαιτέρω προοπτικών της βιοτεχνολογίας για τον κλάδο των τροφίμων.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στο πεδίο της βιοτεχνολογίας τροφίμων ή ασχολούνται σε βιομηχανίες τροφίμων με την εφαρμογή βιοδιεργασιών και βιοτεχνολογικών μεθόδων παραγωγής.


Θεματολογία του Συνεδρίου:

Το συνέδριο θα καλύψει θεματολογία στις εξής επί μέρους περιοχές:
• Διεργασίες (αντιδραστήρες, βιομηχανικές ζυμώσεις, μικροβιακές ζυμώσεις, ενζυμικές διεργασίες, κτλ.)
• Προϊόντα (ζυμωμένα προϊόντα, γαλακτοκομικά, προβιοτικά, μπύρα, κρασί, ζυμωμένα αλλαντικά, αρώματα κ.ά.)
• Λειτουργικές ιδιότητες τροφίμων
• Νέες Εφαρμογές Βιοτεχνολογίας
• Βιοαισθητήρες
• Βιοεγκλεισμός (bioencapsulation)
• Βιοτεχνολογία – Ποιότητα και Ασφάλεια τροφίμων
• Νέα Προϊόντα με βάση βιοτεχνολογικές μεθόδους
• Παραδοσιακά προϊόντα και βιοτεχνολογία
• Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και μέθοδοι ελέγχου τους
• Εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στην επεξεργασία και αξιοποίηση των αποβλήτων των βιομηχανιών τροφίμων
• Βιοτεχνολογικές μέθοδοι στην ανάλυση των τροφίμων (προσδιορισμός συστατικών, έλεγχος ρυπαντών και παθογόνων μικροοργανισμών)
• Πλεονεκτήματα – Προβλήματα από την εφαρμογή βιοτεχνολογικών μεθόδων
• Σχετική Νομοθεσία
• Σχετιζόμενοι φορείς - Ρόλος τους
• Επιτεύγματα/εφαρμογές στον ελληνικό χώρο
• Προοπτικές - Δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
31 Μαρτίου, 1&2 Απριλίου 2005 ΑΘΗΝΑ

Τιμητική Επιστημονική Επιτροπή:
Ανδρεόπουλος Α. Πρύτανης Ε.Μ.Π.
Παπασπυρίδης Κ Πρόεδρος Σχ. ΧΜ Ε.Μ.Π.
Θωμόπουλος Χ. ομ Καθηγητής ΕΜΠ
Σαραβάκος Γ. ομ Καθηγητής ΕΜΠ
Χάλαρης Μ. Πρόεδρος ΕΕΧ
Κατσαρός Ν. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Τριχοπούλου Α. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής
Ηλιόπουλος Γ. Πρόεδρος ΠΣΧΜ
Ζαφείρης Ε. Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΠΣΧΜ

Επιστημονική Επιτροπή:
Μακρής Βασίλειος Καθηγητής ΕΜΠ ( Πρόεδρος)
Μπόσκου Δημήτριος- Καθηγητής ΑΠΘ
Κωμαΐτης Μιχάλης- Καθηγητής Γεωπ. Π.Α.
Καραμάνος Νικόλαος- Καθηγητής Π.Π.
Κουτίνας Αθανάσιος- Καθηγητής Π.Π.
Χανιωτάκης Νικόλαος-Καθηγητής Π.Κρήτης
Κέκος Δημήτριος Καθηγητής ΕΜΠ
Κούκιος Εμμανουήλ Καθηγητής ΕΜΠ
Τζιά Κωνσταντίνα Αν.Καθηγητής ΕΜΠ
Ωραιοπούλου Βασιλική Αν.Καθηγητής ΕΜΠ
Αντωνοπούλου Σμαράγδα-Αναπλ. Καθηγητής Χαροκοπίου Π.Α.
Γεωργίου Κωνσταντίνος-Αναπλ. Καθηγητής Γεωπ. Π.Α.
Μαστρονικολή Σοφία- Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Αρβανιτογιάννης Ιωάννης Επίκουρος Καθηγητής Π. Θεσσαλίας
Ταούκης Πέτρος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Μπλέκας Γεώργιος-Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ
Καραθάνος Βάιος Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας
Κυριτσάκης Απόστολος-Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Τσουκαλάς Βασίλειος-Πρόεδρος Τμήματος Τροφίμων ΕΕΧ.
Νάσκα Ανδρονίκη- Λέκτορας Ε.Κ.Π.Α.
Καβαλιεράτος Ιωάννης Στέλεχος Βιομηχανίας Τροφίμων


Οργανωτική Επιτροπή:
Σειραγάκης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος ΕΕΧ (Πρόεδρος)
Σωτηρούδης Θεόδ. Ερευνητής Α, Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών & Βιοτεχνολογίας Ε.Ι.Ε
Ζαμπετάκης Ιωάννης- Λέκτορας ΕΚΠΑ
Ανδρέου Στέφανος- Γεν. Γραμματέας Τμήματος Τροφίμων ΕΕΧ
Παπαθανασίου Ασημίνα- Διευθύντρια Διεύθυνσης Τροφίμων Γ.Χ.Κ.
Λαμπή Ευγενία-Γ.Χ.Κ, Μέλος ΔΣ Επ Αναλυτικής Χημείας ΕΕΧ
Γαμβρός Ρόδιος- Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ
Ηλιόπουλος Νικηφόρος – Βιομηχανία, Τμήμα Τροφίμων ΕΕΧ
Γαλάνης Δημήτριος Αντιπρόεδρος ΠΣΧΜ
Αυγερινός Ε, ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ
Διαμαντοπούλου Λ. ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ
Καραογλάνογλου Α ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ
Κυρίτση Α ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ
Μπακάλης Σ ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ
Πολομαρκάκη Ρ ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ
Σουκαρά Σ ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ
Σούρλας Δ. ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ
Φαφλιά Ι. ΜΕ Τροφίμων-Βιοτεχνολογίας ΠΣΧΜ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ
Καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να υποβάλουν εισηγήσεις για το Συνέδριο να στείλουν την περίληψη της εργασίας τους σε ηλεκτρονική μορφή, έως 29 Οκτωβρίου 2004 ταχυδρομικά στη Διεύθυνση:

1ο Συνέδριο Βιοτεχνολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων
Κάνιγγος 27 6ος όροφος
10682 ΑΘΗΝΑ
ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οδηγίες για τη συγγραφή των περιλήψεων:
Έκταση: έως 1 σελίδα (αριθμός λέξεων: 350)
Γραμματοσειρά: Times New Roman 12.
Τίτλος, ονόματα συγγραφέων, Δ/ση, κείμενο, βιβλιογραφικές αναφορές.
Υπόδειξη της επί μέρους περιοχής της θεματολογίας που εντάσσεται η εργασία.

Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Νοέμβριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30