Σκοπός και Αντικείμενο:
Το σεμινάριο καλύπτει τις βασικές έννοιες και τις διαδικασίες για την ανάπτυξη και την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων (ΣΔΑΤ) καθώς και την πιστοποίηση αυτών με βάσει το Πρότυπο EΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005.
Παράλληλα, παρέχει και εξειδικευμένες γνώσεις για επιμέρους θέματα και απαιτήσεις του Προτύπου EΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005, αναλύοντας διεξοδικά έννοιες όπως προαπαιτούμενα προγράμματα, τα λειτουργικά προαπαιτούμενα, τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, τις διορθωτικές ενέργειες και τις διορθώσεις, την επικύρωση, την επαλήθευση κ.λπ. Παράλληλα, στα πλαίσια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι ειδικές απαιτήσεις για την ιχνηλασιμότητα και την διακρίβωση του εξοπλισμού.
Στο σεμινάριο περιλαμβάνονται εισηγήσεις επί εξειδικευμένων θεμάτων όπως οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι, τα Πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας και της Ποιότητας, οι τεχνικές για τη διενέργεια επιθεωρήσεων καθώς και οι διαδικασίες για την πιστοποίηση Συστημάτων HACCP
. Tέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες εισηγήσεις όσον αφορά στις ειδικές απαιτήσεις του Συστήματος HACCP σε:
- επιχειρήσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων,
- επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων κρέατος
- επιχειρήσεις παραγωγής λιπαρών υλών
- επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων.
Διάρκεια Σεμιναρίου: 24 εκπαιδευτικές ώρες.
Επιστημονική εποπτεία σεμιναρίου (επιλογή εισηγητών και θεματολογία): Τμήμα Τροφίμων της ΕΕΧ.
Κόστος παρακολούθησης Σεμιναρίου ανά άτομο:
- 350 € στα μέλη
- 400 € στα μη μέλη
- 60 € για ανέργους Χημικούς (max 5 άτομα)
Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές διατάξεις για την επιστροφή της εργοδοτικής εισφοράς 0,45% μέσω ΟΑΕΔ.Στους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο θα δοθεί πιστοπ/κό παρακολούθησης.
Πληροφορίες: Γραμματεία ΕΕΧ (τηλ. 210-3821524, πρωινές ώρες, κκ. Καλλιάνη ή Τσιμπογιάννη), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σημείωση : Σε περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διεξαγωγή Σεμιναρίου: Τετάρτη 28 Μαΐου έως Παρασκευή 30 Μαΐου (από 14.00-19.30) και Σάββατο 31 Μαΐου 2008 (από 9.30 έως 15.00), στην αίθουσα διαλέξεων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27, 6ος όροφος, Αθήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
- να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, ως την Παρασκευή 14 Μαΐου 2008, συμπληρώνοντας την «Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ (Αίτηση Σεμιναρίου) και διατίθεται επίσης από τα γραφεία της ΕΕΧ (κκ. Καλλιάνη ή Τσιμπογιάννη)
- να εξοφλήσουν το κόστος του Σεμιναρίου μέχρι και τις 19 Μαΐου 2008.
Eισηγητές:
Ι. Πετροχείλου | Χημικός, MSc | Γενική Διευθύντρια ΕΤΑΤ Α.Ε. |
Δ. Γαλατάς | Χημικός | Δ/ντής Εφαρμογών – Frumenta A.E. |
Γ. Μπόσκου | Δρ. Χημικός | Επικ. Καθηγητής ΧΠ |
Α. Βαρλάμος | Χημικός Μηχανικός MSc | FoodAllergens Laboratory |
E. Κουφόπουλος | Μηχανολόγος Μηχ/κος | MANTIS Α.Ε. |
Ξ. Παπαιωάννου | Χημικός | ΕΛΟΤ Α.Ε. |
Ι. Πλευράκης | Χημικός, MSc | Δ/ντής HR – VIVARTIA Α.Ε. |
Δ. Διονυσόπουλος | Χημικός, MSc | Δ/ντής Διασφάλισης Ποιότητας ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. |
Γ. Σειραγάκης | Χημικός, MSc | FoodAllergens Laboratory |