Ανακοινώσεις 22/9/2024

Γράμμα εκδότη Χημικών Χρονικών - Τεύχος Ιουνίου 2024

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το γράμμα αυτό μας βρίσκει όλες και όλους μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά και λίγο πριν από τις εκλογές της ΕΕΧ, οι οποίες θα λάβουν χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Σχετικά με τις εκλογές θα γίνουν πολλές ανακοινώσεις και ενημερώσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Πριν όμως από τις εκλογές, θα έχουμε τη χαρά να διοργανώσουμε το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας, στα πλαίσια του οποίου θα εορταστούν επισήμως και τα 100 χρόνια από την Ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Η εορταστική τελετή θα λάβει χώρα στις 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00 στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όλες και όλοι οι συνάδελφοι είναι καλεσμένοι να παραβρεθούν και να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της Ένωσης μας! Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://chemconference.gr/2024.

Πέρα όμως από τα επιστημονικά, η ΕΕΧ συνεχίζει τον διαρκή αγώνα της για την υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Χημικών. Στις 10 Οκτωβρίου θα δικαστεί η προσφυγή της ΕΕΧ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έναντι του προεδρικού διατάγματος 85/2022 με τίτλο: καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του δημοσίου, που θέτει τους χημικούς εκτός των ιατρικών επαγγελμάτων, αλλά και η αίτηση ακύρωσης του ΦΕΚ 2Κ/2024, το οποίο ουσιαστικά επικυρώνει το ΠΔ.

Επίσης, στο θέμα που προέκυψε με τα ΣΑΕΚ, στείλαμε ήδη 2 επιστολές στο υπουργείο παιδείας, σχετικά με τους νέους οδηγούς κατάρτισης των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), στους οποίους περιέργως μένουν έξω από τη διδασκαλία της Χημείας οι Χημικοί. Είναι η πρώτη αντίδραση μας και θα συνεχίσουμε δυναμικά με πιο αναλυτικές τοποθετήσεις - προτάσεις και αίτημα συνάντησης με τους αρμόδιους υπουργούς.

Κλείνοντας, θα αναφερθώ στην μεγάλη μας επιτυχία, της δημοσίευσης του πρώτου τεύχους του Αγγλόγλωσσου επιστημονικού περιοδικού της ΕΕΧ, με το όνομα The Journal of Association of Greek Chemists, το οποίο έχει λάβει και την έγκριση από τα περιοδικά της Chemistry Europe. Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο τεύχος του, το οποίο διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή δωρεάν, προς όλους τους συναδέλφους, στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ. Οι υποβολές εργασιών ήδη έχουν ξεκινήσει για το επόμενο τεύχος!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι η ΕΕΧ φιλοξενεί τον Οκτώβριο τη γενική συνέλευση της Chemistry Europe στην Αθήνα.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και ολιστικά για τη Χημεία και τους Έλληνες Χημικούς!

Συναδελφικά

Γιάννης Κατσογιάννης

Πρόεδρος της ΔΕ της ΕΕΧ

Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Σεπτέμβριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30