Δελτία τύπου 15/7/2003

Δελτίο Τύπου - 35η Ολυμπιάδα Χημείας

Δελτίο Τύπου

Η 35η Διεθνής Ολυμπιάδα Χημείας φιλοδοξούμε να μείνει στην ιστορία ως η Ολυμπιάδα της Ελληνικής φιλοξενίας και της Ελληνικής γενναιοδωρίας. Αυτοί ήταν επί λέξει οι χαρακτηρισμοί των ξένων όταν δέχτηκαν –πέραν των τυποποιημένων δώρων – σαν δώρα αποχαιρετισμού τα προϊόντα της Ελληνικής γης: λάδι, ελιές, κρασί και ούζο.


Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.35icho.uoa.gr.

Η επίμονη και σοβαρή δουλειά που έκαμαν επί ένα ολόκληρο χρόνο τόσο η Ενωση Ελλήνων Χημικών όσο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στέφθηκε σε γενικές γραμμές από επιτυχία. Οι επί μέρους δράσεις κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας καθώς και οι τελετές έναρξης και λήξης έδεσαν αρμονικά μεταξύ τους και επετεύχθη ο πρωταρχικός στόχος της συναδέλφωσης και της δημιουργίας φιλικών δεσμών μεταξύ ανθρώπων από 62 Χώρες.

Η Ενωση Ελλήνων Χημικών, με τα θεσμοθετημένα όργανά της, εκφράζει τα συγχαρητήριά της κατ’ αρχήν προς όλους τους οργανωτές της επιτυχημένης 35ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Χημείας, ξεχωριστά δε στον πρόεδρο της Ολυμπιάδας αναπληρωτή καθηγητή κ. Ανδρέα Τσατσά, στον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής καθηγητή κ. Αριστείδη Μαυρίδη και ιδιαιτέρως στον γενικό υπεύθυνο της 35ης Ολυμπιάδας Χημείας, επίκουρο καθηγητή και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Ε.Χ. κ. Σπύρο Κοϊνη. Ο τελευταίος μαζί με μία μικρή, αλλά αποδοτική ομάδα, ήταν η ψυχή της διοργάνωσης και κυριολεκτικά φύλαξε Θερμοπύλες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε σε κάθε χορηγό και διακεκριμένα στον Υπουργό Παιδείας κ. Πέτρο Ευθυμίου που έκανε την Ολυμπιάδα Χημείας δική του υπόθεση, την αγκάλιασε στοργικά, την έθεσε υπό την αιγίδα του, την κάλυψε κατά το μέγα μέρος οικονομικά και διέθεσε τους συναδέλφους από τη Μέση Εκπαίδευση κ.κ. Βατζάκη Αικατερίνη και Διαμάντη Γιώργο, οι οποίοι δούλεψαν ευσυνείδητα και ακούραστα προσφέροντας το μέγιστο δυνατό.

Τέλος συγχαίρουμε ολόψυχα και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις σπουδές τους, τους μαθητές της Ολυμπιακής μας ομάδας, Γούλα Κων/νο-Αντώνιο (χάλκινο μετάλλιο), Δημητριάδη Αλέξανδρο (εύφημο μνεία), Κορδώνη Γιάννη (χάλκινο μετάλλιο) και Λιακάκο Νικόλαο, που έφεραν το καλλίτερο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα για τη χώρα μας.


Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δρ. Μ. ΚΑΖΑΝΗΣ Δρ. Μ. ΧΑΛΑΡΗΣ

 

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30