Διαγωνισμοί 10/1/2008

22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας 2008 (νέο)

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 15/3/2008 και θα αφορά τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι εξετάζονται σε διαφορετικά θέματα. Η εξεταστέα ύλη των μαθητών της Β΄ Λυκείου περιλαμβάνει το σύνολο της διδακτέας ύλης του μαθήματος της Χημείας της Α΄ και Β΄ τάξης (γενικής και κατεύθυνσης) και η εξεταστέα ύλη των μαθητών της Γ΄ Λυκείου περιλαμβάνει το σύνολο της διδακτέας ύλης της Χημείας του Ενιαίου Λυκείου (θετική κατεύθυνση).

Η επιδίωξη και η προσπάθεια του ΤΠΧΕ είναι η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού, απαραίτητη προϋπόθεση για την οποία είναι η ενεργός συμμετοχή όσο περισσότερων συναδέλφων είναι δυνατόν. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε με θέματα στην Επιτροπή Θεμάτων του Διαγωνισμού, η πρώτη συνεδρίαση της οποίας θα πραγματοποιηθεί τη 2η ή 3η εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2007.

Τα θέματα που θα προταθούν θα συζητηθούν στην επιτροπή και μεταξύ αυτών θα επιλεγούν τα θέματα του ΠΜΔΧ 2008.

Παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας με αποστολή των στοιχείων σας ( με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας) είτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε με fax στο τηλέφωνο:210-3833597 με την ένδειξη: υπόψη ΤΠΧΕ, ώστε να σας ενημερώσουμε για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής. ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


22ος Πανελλήνιος Μαθητικός ∆ιαγωνισµός Χηµείας



Αγαπητοί συνάδελφοι


Στις 15/3/2008 θα πραγµατοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα ο 22ος ΠΜ∆Χ µέσω του οποίου θα επιλεγούν οι µαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 40η Ολυµπιάδα Χηµείας η οποία θα πραγµατοποιηθεί στη Βουδαπέστη τον Ιούλιο του 2008. Ο διαγωνισµός απευθύνεται κυρίως στους µαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου και των ΤΕΕ –ΕΠΑΛ. Οι µαθητές της Β΄ τάξης διαγωνίζονται σε διαφορετικά θέµατα από τους µαθητές της Γ΄ τάξης.
Η ύλη στην οποία διαγωνίζονται επισυνάπτεται στο συνηµµένο έγγραφο.
Το 40% της βαθµολογίας αφορά θέµατα αντικειµενικού τύπου και το 60% της βαθµολογίας αφορά θέµατα ανάπτυξης και ασκήσεις.
♦ Το ΤΠΧΕ της ΕΕΧ έχει συστήσει Επιτροπή Θεµάτων (ΕΘ) του διαγωνισµού, στην οποία µπορούν να µετέχουν όσοι συνάδελφοι επιθυµούν.
Τα θέµατα θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΕΕΧ, όπου θα συζητηθούν, θα επιβεβαιωθούν οι λύσεις, θα ταξινοµηθούν σε αντικειµενικού τύπου (2 κατηγορίες: µέτριας και αυξηµένης δυσκολίας) και ανάπτυξης -ασκήσεις (2 κατηγορίες: µέτριας και αυξηµένης δυσκολίας) και θα καταχωρηθούν στους υπολογιστές της ΕΕΧ. Από την τράπεζα θεµάτων που θα δηµιουργηθεί θα γίνει κλήρωση την προηγουµένη του διαγωνισµού για να επιλεγούν τα θέµατα.
Τα θέµατα θα αποσταλούν µε ηλεκτρονικό ταχυδροµείο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχολείων τα οποία θα έχουν οριστεί ως εξεταστικά κέντρα από το ΥΠΕΠΘ το πρωί της 15ης Μαρτίου 2008 και οι λύσεις των θεµάτων θα αποσταλούν µετά το πέρας του διαγωνισµού µε τον ίδιο τρόπο. Τα θέµατα του 22ου ΠΜ∆Χ και οι λύσεις τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ µετά τις 17/3/08.
Το σύνολο των θεµάτων που θα έχουν προταθεί και θα έχουν γίνει αποδεκτά από την ΕΘ, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ µετά το διαγωνισµό µαζί µε τα ονόµατα των συναδέλφων που µετείχαν µε θέµατα, ώστε να λειτουργήσει µακροπρόθεσµα ως τράπεζα θεµάτων για την προετοιµασία για επόµενους διαγωνισµούς.
♦ Το ΤΠΧΕ της ΕΕΧ προσπαθώντας να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους να συµµετέχουν στις διαδικασίες του σας προσκαλεί να συµµετάσχετε µε θέµατα, καθώς και να ενηµερώσετε άλλους συναδέλφους που πιθανά θα επιθυµούσαν τη συµµετοχή. Στην περίπτωση που δεν µπορείτε να παρευρίσκεστε στις συνεδριάσεις της ΕΘ είτε εξαιτίας ανειληµµένων υποχρεώσεων, είτε επειδή διαµένετε σε άλλη πόλη, µπορείτε να αποστείλετε τις προτάσεις σας µαζί µε τις λύσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΕΧ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. µε την ένδειξη: ΠΜ∆Χ- ΘΕΜΑΤΑ και τα στοιχεία σας. Για τα θέµατα αυτά θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και θα τηρηθεί η πλήρης εχεµύθεια.
♦ Επίσης, σας καλούµε να ενηµερώσετε τους µαθητές σας και να τους παροτρύνετε να συµµετάσχουν στο διαγωνισµό, καθώς και να µετάσχετε ως επιτηρητές και βαθµολογητές στη διαδικασία. Ελπίζουµε στην ενεργό συµµετοχή και συµπαράστασή σας για την επιτυχηµένη διεξαγωγή του 22ου ΠΜ∆Χ. Τµήµα Παιδείας και Χηµικής Εκπαίδευσης

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31