2. Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) μετά από διετή κύκλο σπουδών και στη συνέχεια, δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους ΜΔΕ να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος (ΔΔ) σε ένα από τα συμμετέχοντα Τμήματα.
3. Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε ορισμένο αριθμό μαθημάτων κατανεμημένων σε τρία εξάμηνα και η εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας.
4. Στο ΔΔΠΜΣ «Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες» (ΔιΧηΝΕΤ) γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφιότητας όσων ο νόμος ορίζει και κυρίως αποφοίτων ή τελειοφοίτων (εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι την περίοδο Σεπτεμβρίου του 2007) των Τμημάτων Χημείας, Φυσικής, Βιολογίας, Γεωλογίας, Πληροφορικής και Χημικών Μηχανικών των ελληνικών ΑΕΙ, καθώς και αποφοίτων αντιστοίχων Τμημάτων ΑΕΙ του εξωτερικού με σπουδές αναγνωρισμένες ως ισότιμες των ελληνικών ΑΕΙ.
5. Για την επιλογή των μεταπτυχιακών σπουδαστών θα ληφθούν υπόψη η γενική βαθμολογία, η επίδοση στα συναφή προς το ΔΔΠΜΣ προπτυχιακά μαθήματα και στη διπλωματική εργασία, η γνώση ξένων γλωσσών (και ιδίως της αγγλικής), η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική δραστηριότητα και εμπειρία, οι συστατικές επιστολές, κ.ά. Στην επιλογή λαμβάνεται επίσης υπόψη προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων σε επιτροπή, η οποία συγκροτείται από την ΕΔΕ του ΔΔΠΜΣ-ΔιΧηΝΕΤ. Τέλος, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις γνωστικού υπόβαθρου, για τη συμπλήρωση του οποίου μπορεί να απαιτηθεί η παρακολούθηση μαθημάτων προπτυχιακού προγράμματος, μέγιστης διάρκειας ενός έτους.
6. Κατά το ένατο έτος λειτουργίας του ΔΔΠΜΣ (2007-2008) ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ορίζεται σε είκοσι (20) και συγκεκριμένα δέκα (10) στην κατεύθυνση που λειτουργεί στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δέκα (10) στην κατεύθυνση που λειτουργεί στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
7. Η υποβολή των δικαιολογητικών αρχίζει στις 15 Ιουνίου 2007. Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης που επιθυμούν να λάβουν εκπαιδευτική άδεια για τις σπουδές τους στο Πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 27 Ιουνίου 2007, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2007. Η επιλογή των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να λάβουν εκπαιδευτική άδεια θα γίνει τον Ιούλιο, ενώ των υπολοίπων τον Οκτώβριο. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
α) Αίτηση σε ειδικό έντυπο, χορηγούμενο από τη Γραμματεία.
β) Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου, ή στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους μέχρι την περίοδο Σεπτεμβρίου του 2007.
γ) Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ για τους πτυχιούχους πανεπιστημίων του εξωτερικού.
δ) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
ε) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα, που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική ή/και επαγγελματική δραστηριότητα και τις πιθανές επιστημονικές εργασίες του υποψηφίου.
στ) Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης μιας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών, για δε τους αλλοδαπούς και της ελληνικής γλώσσας. Σε περίπτωση απουσίας τίτλου σπουδών οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μετάφραση ξενόγλωσσου κειμένου Χημείας.
ζ) Δύο συστατικές επιστολές.
η) Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/1986 ότι μπορούν να εκπληρώσουν στο ακέραιο τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πανεπιστημιόπολη, 157 71 Αθήνα, κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11.00-14.00 ή στην έδρα του ΔΔΠΜΣ στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Παλαιό Χημείο, 1ος όροφ. Γρ. 215, 2ος όροφ. Γρ. 306 και 3ος όροφ. Γρ. 410).
8. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα και τη διεύθυνση : http://www.chem.auth.gr/dixinet/
Αθήνα
Τηλ.: 210 727 4947 (Τρίτη και Πέμπτη 11.00-14.00) κ. Σατρατζέμη
και 210 727 4084 (Δευτέρα και Τετάρτη 11.00-14.00).
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 997724, 2310 997734, 2310 997885.
Αθήνα 11/6/2007
Η Διευθύντρια του ΔΔΠΜΣ