Επαγγελματικά Νέα 16/7/2008

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Οργανωτικήεπιτροπή Επιστημονικά υπεύθυνοι

 

Κανλής Αριστοτέλης Μπεζιρτζόγλου Ευγενία

Χατζής Βασίλειος Χατζής Βασίλειος

Τσακνάκη Μαρία

Κούρτη Χαρίκλεια

ΛαμπαδάρηςΚων/νος

Τσιάντου Ευαγγελία

 

Εισηγητές

 

1) ΜπεζιρτζόγλουΕυγενία

ΚαθηγήτριαΜικροβιολογίας Δ.Π.Θράκης

 

2) ΚρικέληςΒασίλειος

ΚαθηγητήςΤ.Ε.Ι. Λάρισας / Τμήμα ιατρικών εργαστηρίων

 

3) ΜηνάςΑναστάσιος

ΕπίκουροςΚαθηγητής Τ.Ε.Ι. Λάρισας / Τμήμα ιατρικώνεργαστηρίων

 

4)Σαγρής Θεοφάνης

Κτηνίατρος-ΜικροβιολόγοςΤροφίμων.

ΠροϊστάμενοςΕθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Γάλακτος

 

 

 

 

 

 

ΣκοπόςΣεμιναρίου:

Η κατάρτιση σεθέματα μικροβιολογίας τροφίμων, υγιεινήςκαι ασφάλειας τροφίμων καθώς και σεπρότυπες μεθόδους μικροβιολογικήςανάλυσης τροφίμων.

Σε ποιούςαπευθύνεται:

Σε χημικούς καιγενικά σε στελέχη επιχειρήσεων τροφίμωνμε ευθύνη στον ποιοτικό έλεγχο και στηνασφάλεια των τροφίμων.

Κόστοςσεμιναρίου:

Το κόστοςσυμμετοχής του σεμιναρίου ανέρχεταιστο ποσό των 350 ΕΥΡΩ ανά εκπαιδευόμενο,στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και οφάκελος με όλα τα σχετικά έντυπα καισημειώσεις. Οι συμμετέχοντες θα λάβουνσχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες-εγγραφές:

1)«ΙΡΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ»

Κα Κ.Κοντάρα -Σαγρή

τηλ. : 2410-232696 ,Fax: 2410-232906 , E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2)Π.Τ.Θ. της ΈνωσηςΕλλήνων Χημικών

Κα Εύη Παππά

τηλ.και Fax: 24210-37421 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Ημερομηνία

Ώρα

Εισηγητής

Θέμα

Πέμπτη 02/10/2008

15:00-17:00

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Εισαγωγή στηΜικροβιολογία Τροφίμων.Προέλευση των μικροοργανισμών.Μικροβιακή ανάπτυξη.

 

17:00-19:00

Β.Κρικέλης

Ιοί μεταδιδόμενοι τροφιμογενώς. Ιοί στο περιβάλλον.

19:00-19:15

-

Διάλειμμα –καφές

19:15-21:00

θ.Σαγρής

Μέτρα προστασίας στο εργαστήριο.

Δειγματοληψία τροφίμων για εργαστηριακή ανάλυση.Καν .2073-05 (Ευρωπαϊκά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων)

Παρασκευή

03/10/08

15:00-18:00

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Παράγοντες που επηρεάζουν την

ανάπτυξη και την επιβίωση των

μικροοργανισμών στα τρόφιμα.

 

18:00-!9:00

Α.Μηνάς

Ζωονόσοι

19:00-19:15

-

Διάλειμμα –καφές

19:15-22:00

Θ.Σαγρής

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Μικροβιακή ανάλυση δεικτών υγιεινής

(Ο.Μ.Χ.,colliforms, s.aureus)

Σάββατο

04/10/08

09:00-10:30

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Η αλλοίωση των τροφίμων και η μικροβιολογία τους.

Μέθοδοι μικροβιολογικής εξέτασης τροφίμων.

 

10:30-!0:45

 

Διάλειμμα –καφές

10:45-12:45

Θ.Σαγρής

Ε.Μπεζιρτζόγλου

Μικροβιακή ανάλυση παθογόνων

μικροοργανισμών(Salmonella spp,

listeria monocytogenes)

 

 

Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Νοέμβριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30