Οργανωτικήεπιτροπή Επιστημονικά υπεύθυνοι
Κανλής Αριστοτέλης Μπεζιρτζόγλου Ευγενία
Χατζής Βασίλειος Χατζής Βασίλειος
Τσακνάκη Μαρία
Κούρτη Χαρίκλεια
ΛαμπαδάρηςΚων/νος
Τσιάντου Ευαγγελία
Εισηγητές
1) ΜπεζιρτζόγλουΕυγενία
ΚαθηγήτριαΜικροβιολογίας Δ.Π.Θράκης
2) ΚρικέληςΒασίλειος
ΚαθηγητήςΤ.Ε.Ι. Λάρισας / Τμήμα ιατρικών εργαστηρίων
3) ΜηνάςΑναστάσιος
ΕπίκουροςΚαθηγητής Τ.Ε.Ι. Λάρισας / Τμήμα ιατρικώνεργαστηρίων
4)Σαγρής Θεοφάνης
Κτηνίατρος-ΜικροβιολόγοςΤροφίμων.
ΠροϊστάμενοςΕθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Γάλακτος
ΣκοπόςΣεμιναρίου:
Η κατάρτιση σεθέματα μικροβιολογίας τροφίμων, υγιεινήςκαι ασφάλειας τροφίμων καθώς και σεπρότυπες μεθόδους μικροβιολογικήςανάλυσης τροφίμων.
Σε ποιούςαπευθύνεται:
Σε χημικούς καιγενικά σε στελέχη επιχειρήσεων τροφίμωνμε ευθύνη στον ποιοτικό έλεγχο και στηνασφάλεια των τροφίμων.
Κόστοςσεμιναρίου:
Το κόστοςσυμμετοχής του σεμιναρίου ανέρχεταιστο ποσό των 350 ΕΥΡΩ ανά εκπαιδευόμενο,στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και οφάκελος με όλα τα σχετικά έντυπα καισημειώσεις. Οι συμμετέχοντες θα λάβουνσχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Πληροφορίες-εγγραφές:
1)«ΙΡΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ»
Κα Κ.Κοντάρα -Σαγρή
τηλ. : 2410-232696 ,Fax: 2410-232906 , E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2)Π.Τ.Θ. της ΈνωσηςΕλλήνων Χημικών
Κα Εύη Παππά
τηλ.και Fax: 24210-37421 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ημερομηνία |
Ώρα |
Εισηγητής |
Θέμα |
Πέμπτη 02/10/2008 |
15:00-17:00 |
Ε.Μπεζιρτζόγλου |
Εισαγωγή στηΜικροβιολογία Τροφίμων.Προέλευση των μικροοργανισμών.Μικροβιακή ανάπτυξη. |
|
17:00-19:00 |
Β.Κρικέλης |
Ιοί μεταδιδόμενοι τροφιμογενώς. Ιοί στο περιβάλλον. |
19:00-19:15 |
- |
Διάλειμμα –καφές |
|
19:15-21:00 |
θ.Σαγρής |
Μέτρα προστασίας στο εργαστήριο. Δειγματοληψία τροφίμων για εργαστηριακή ανάλυση.Καν .2073-05 (Ευρωπαϊκά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων) |
|
Παρασκευή 03/10/08 |
15:00-18:00 |
Ε.Μπεζιρτζόγλου |
Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση των μικροοργανισμών στα τρόφιμα. |
|
18:00-!9:00 |
Α.Μηνάς |
Ζωονόσοι |
19:00-19:15 |
- |
Διάλειμμα –καφές |
|
19:15-22:00 |
Θ.Σαγρής Ε.Μπεζιρτζόγλου |
Μικροβιακή ανάλυση δεικτών υγιεινής (Ο.Μ.Χ.,colliforms, s.aureus) |
|
Σάββατο 04/10/08 |
09:00-10:30 |
Ε.Μπεζιρτζόγλου |
Η αλλοίωση των τροφίμων και η μικροβιολογία τους. Μέθοδοι μικροβιολογικής εξέτασης τροφίμων. |
|
10:30-!0:45 |
|
Διάλειμμα –καφές |
10:45-12:45 |
Θ.Σαγρής Ε.Μπεζιρτζόγλου |
Μικροβιακή ανάλυση παθογόνων μικροοργανισμών(Salmonella spp, listeria monocytogenes)
|