Επιστημονικά Νέα 26/7/2004

Εσπερίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών "περί τον οίνο"

Μια διαφορετική εσπερίδα, που περιείχε σωστό συνδυασμό ενημέρωσης και γεύσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιουλίου, με θέμα “Ποιότητα, Ασφάλεια και Σύγχρονες Εφαρμογές Ελέγχου & Διαχείρισης στη Παραγωγή Οίνου".

Την εσπερίδα διοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Οινολόγων και είχε ως χορηγούς την ΝΕΣΣΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. και το Κελάρι Παπαχρήστου.

Η παρουσία, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Γ/θμιας εκπαίδευσης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, επιστημόνων τόσο Χημικών όσο και άλλων κλάδων απέδειξε το ενδιαφέρον που δείχνει το ευρύ κοινό σε επιστημονικές παρουσιάσεις θεμάτων που αγγίζουν καθημερινά θέματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της περιφέρειας Αττικής κ. Β. Οικονόμου, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Γ. Καλομοίρης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών κ. Γ. Ηλιόπουλος, η νομαρχιακή σύμβουλος κ. Εξάρχου, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Παλλήνης κ. Γκοτσόπουλος & κ. Π. Ζηνέλη, ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Γέρακα κ. Σ. Δρούγκας και ο τ. γεν. γραμματέας πολιτισμού κ. Ν. Έξαρχος Σημαντικές παρουσίες ήταν ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ν. Κατσαρός, ο Πρόεδρος και Δ. Σ. του ΙΦΕΤ κ. Γ. Δημόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΤ κ. Δ. Ταραντίλης.

Τους κύριους ομιλητές παρουσίασε η δημοσιογράφος Νατάσα Μποζίνη, οι οποίοι αναλυτικότερα πραγματεύτηκαν τα κάτωθι, μετά από χαιρετισμό του προέδρου της ενώσεως Ελλήνων χημικών κ. Μιχάλη Χάλαρη :
1.Η κα Ειρήνη Τζούρου αναπληρώτρια ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Οίνου ΕΘΙΑΓΕ μέσα από το θέμα Οίνος & Υγεία αποκάλυψε τα θετικά αποτελέσματα που έχει η κατανάλωση του Οίνου στην ανθρώπινη υγειά.
2. Ο κος Αναστάσιος Τριανταφύλλου Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων συζήτησε με τους παρευρισκόμενους θέματα σχετικά με την Διαχείριση της Ποιότητας και Ασφάλειας των προϊόντων των Οινοποιείων.
3.O κος ¶γγελος Διγενής σύμβουλος συστημάτων ποιότητος της QUALITY FACTOR παρουσίασε τις Σύγχρονες Εφαρμογές Ελέγχου και Διαχείρισης στη Παραγωγή Οίνου αναλύοντας τις θεμελιώδης αρχές του ISO 9001 & Haccp και παρουσιάζοντας το λογισμικό Wine Pro 1.0. Το Wine Pro 1.0 αναπτύχθηκε από την ΝΕΣΣΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με την QUALITY FACTOR και αποτελεί ελληνική καινοτομική λύση στην διαχείριση παραγωγής οίνου με δυνατότητες ιχνηλασιμότητα και ταυτοποίησης καθ όλη την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας από το σταφύλι μέχρι και την εμφιάλωση.

Η βραδιά τελείωσε με παρουσίαση και γευστική δοκιμή των ποικιλιών λευκό Chardonnay και κόκκινο Cabernet Sauvignon / merlot από τους αμπελώνες Παπαχρήστου.

Η ΕΕΧ, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους με 80 χρόνια παρουσία στα Ελληνικά και Διεθνή δρώμενα θα συνεχίσει την προσπάθεια μας, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων μας, στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων, με τρόπο απλό και κατανοητό προς τους πολίτες της χώρας μας όπως η βελτίωση και η προστασία της παραγωγής, η βελτίωση της προστασίας των προϊόντων, η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία του καταναλωτή.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30