Δημοκρατική Κίνηση Χημικών (ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ.) - Συνεργαζόμενοι 22/9/2009

"Διακήρυξη ίδρυσης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ"

Ανακοίνωση ίδρυσης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ – ‘ΔΗΚΙ Χημικών’
 
Με απόφαση της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της 7ης Σεπτεμβρίου 2009, η σύγκληση της οποίας είχε δημοσιευθεί στα ΧΗΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, Τεύχος 6/09, ιδρύθηκε συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία ‘ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ + ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ’ – ‘ΔΗΚΙ Χημικών’ με έδρα την Αθήνα.
Η ΔΗΚΙ – Χημικών πιστεύει μεταξύ άλλων:
1)Στον ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο, ακομμάτιστο, αλλά πολιτικοποιημένο, δημοκρατικό, διεκδικητικό και μαχόμενο συνδικαλισμό.
2)Στις αρχές της πολυκομματικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, του φιλελευθερισμού και στις θρησκευτικές, ηθικές και εθνικές αξίες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από την μακραίωνη ιστορία και παράδοση του έθνους μας.
3)Στην ελεύθερη σκέψη, έκφραση και δράση.
Σκοπός της ΔΗΚΙ Χημικών είναι, μεταξύ άλλων:
1)Η συσπείρωση και ο συντονισμός όλων των συνδικαλιστικών κινήσεων των Χημικών του φιλελεύθερου χώρου σε ενιαία έκφραση.
2)Η συνδικαλιστική, η επιστημονική και η κοινωνική δράση και μέσω αυτής η προαγωγή και διάδοση των αρχών της στο χώρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), στους Επιστημονικούς και Εργασιακούς Συλλόγους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα των Χημικών σε όλη τη χώρα.
3)Η κατοχύρωση και η προστασία των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων των Χημικών, καθώς και η προώθηση και επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων (οικονομικών, βαθμολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών κλπ.), που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τον Ιδιωτικό Τομέα, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου και ΟΤΑ.
Μέσα για την επίτευξη των σκοπών είναι, μεταξύ άλλων:
1)Η ενημέρωση των μελών και της κοινής γνώμης γενικότερα, με επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, συγκεντρώσεις, έντυπα, ανακοινώσεις, καθώς και άλλων πρόσφορων μέσων για τα προβλήματα των Χημικών και ειδικότερα των εργαζόμενων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
2)Η συνεχής ενίσχυση του δυναμικού της ΔΗΚΙ Χημικών με την επιμόρφωση των συνδικαλιστικών στελεχών και μελών της.
Η ΔΗΚΙ Χημικών, ως ενιαίος σύγχρονος φορέας όλων των Χημικών του φιλελεύθερου χώρου, έχει απορροφήσει τη Νέα Κίνηση Χημικών και τους συνεργαζόμενους με αυτήν.
    
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30