Το σεμινάριο απευθύνεται σε :
Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Τεχνολόγους Τροφίμων, Γεωπόνους, Κτηνιάτρους, Μικροβιολόγους τροφίμων και άλλους επιστήμονες, οι οποίοι :
- ασχολούνται με εργαστηριακές αναλύσεις και ενδιαφέρονται για τη διαπίστευση των εργαστηρίων
- και απασχολούνται σε βιομηχανίες τροφίμων, εργαστήρια δοκιμών τροφίμων και νερού, χημικά εργαστήρια, μικροβιολογικά εργαστήρια κλπ.
Στόχος – Περιεχόμενο :
Μετά την επιτυχή παρακολούθηση, ο εκπαιδευόμενος αποκτά τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορεί να αναπτύξει τις διαδικασίες για την προετοιμασία εργαστηρίων για διαπίστευση ή να εργαστεί σε διαπιστευμένα εργαστήρια.
Το σεμινάριο καλύπτει τις βασικές έννοιες και διαδικασίες για την διαπίστευση των εργαστηρίων δοκιμών, ειδικότερα των χημικών εργαστηρίων και εργαστηρίων ελέγχου τροφίμων και νερών, με βάση το πρότυπο ISO / IEC 17025. Παράλληλα, παρέχει και εξειδικευμένες γνώσεις για επιμέρους θέματα που αφορούν την διαπίστευση και χρήσιμες πληροφορίες για την πρακτική εφαρμογή του Προτύπου. Αυτό άλλωστε είναι το βασικό πλεονέκτημα του σεμιναρίου, το οποίο διασφαλίζεται και από τους ιδιαίτερα έμπειρους και εξειδικευμένους εισηγητές του σεμιναρίου.
Απαιτούμενες γνώσεις : Χημείας , Η/Υ , στατιστικής , Αγγλικής
Διάρκεια Σεμιναρίου: 35 εκπαιδευτικές ώρες
Επιστημονική εποπτεία σεμιναρίου (επιλογή εισηγητών και θεματολογία): Τμήμα Τροφίμων της ΕΕΧ.
Κόστος παρακολούθησης Σεμιναρίου ανά άτομο: 300,00 EURO
Σημείωση : Σε περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διεξαγωγή Σεμιναρίου: 10-13 Μαΐου 2006 σε άρτια εξοπλισμένη αίθουσα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27, 6ος όροφος, Αθήνα.
Ευθύνη διεξαγωγής σεμιναρίου: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ της επαγγελματικής απασχόλησης των Χημικών & εξελίξεων στην επιστήμη της χημείας».